v-twin

Garanti:

"Use off this cylinder conversion kit may reduse or viod the limited warranty coverage".

I de senaste årgångarna av Screamin Eagel katalogen finns det att läsa:
"Warranty: Installation of Screamin Eagel products, and similar products from other manufacturers, except some street legal offerings installed by authorized Harley dealers, may effect your H-D limited vehicle warranty."
Fritt översatt på Svenska blir innehållet av detta att med H-D´s egna trimprylar på hojen, monterade av "H-D-mekaniker" blir du utan garanti om inte verkstaden är villig att ge en egen garanti på delarna och det utförda jobbet. Undantaget "street legal"-produkter kan jag inte förklara eftersom en motorcykel inte kan eller förstår de lagar som är stiftade i ett land.
Mekanik handlar om funktion och att t ex. en bra luftrenare eller avgassystem som är bättre än standard men olaglig på grund av "buller", göra att motorn får mer luft, går bättre och renare, ska påverka garantin!!!!

Garanti:
I USA hävdar återförsäljare att "du måste använda HD-produkter under garantitiden för att garantin ska gälla". Men detta är inte sant. Enligt USA-lag och tillämpning av dessa (Magnusson-Moss Warranty Improvment Act) är man skyddad om du använder filter eller olja som svarar mot samma standard som HD´s produkter. Ända undantaget är om tillverkaren håller med filter eller olja gratis.
Hur det här funkar med garantin i Sverige vet jag inte, du/någon kanske vet?


Return to Stuff and ...